Nycklar, portkod och post

Lägenhetsnycklar, hushållsnycklar och passerbrickor

Föreningen har ett eget låssystem (CKE162) gällande lägenhetsnycklar. När du behöver ersätta en förlorad nyckel behöver du kontakta styrelsen för godkännande att kopiera nyckel.

Kopior får endast tillverkas hos Byggbeslag Lås & Säkerhet AB, Viderögatan 3, Kista:

Byggbeslag i Stockholm (tidigare Bysmeden)

BUTIK:

Viderögatan 3
Telefon: 010-176 88 93
butik.kista@bbgruppen.se

Butiken har öppet måndag till fredag 8–15
Telefontider butik mån–tors 7–16, fred 7-15
Lunchstängt 12–13

Varje hushåll har även fått två hushållsnycklar och två passerbrickor. Passerbrickorna används till entréer. Hushållsnycklarna används för åtkomst till gemensamma utrymmen som tvättstugor, miljörum, avfallsrum, cykelrum och förråd.

Inför lägenhetsköp bör köparen kontrollera med säljaren att samtliga nycklar och passerbrickor som finns till lägenheten kommer att överlämnas. Får du inte tillgång till samtliga lägenhetsnycklar bör du se till att det genomförs ett låsbyte för lägenheten. Låsbyte bekostas av lägenhetsinnehavaren.

Kontakta även föreningens styrelse vid förlust av hushållsnycklar eller passerbrickor så att dessa snarast kan blockeras. Vill du även beställa en extra hushållsnyckel eller passerbricka tas det ut en avgift på 412,50 kr per hushållnyckel och 240 kr per passerbricka.

Till ditt förråd rekommenderar vi att du skaffar ett hänglås alternativt ett cykelbygellås eller liknande. Håll ditt förråd låst även om det inte används.

Portkod

Varje trapphus har en egen portkod. Av säkerhetsskäl fungerar inte portkoden mellan kl. 06.00 till 22.00. Då används hushållsnyckel eller passerbricka för att komma in i porten.

Post

Posten levereras till din postbox i husets entré. Prenumererar du på en morgontidning levereras den till tidningshållaren utanför din lägenhetsdörr. Skulle du vara bortrest bör du avbeställa tidningen under tiden eller be din granne att ta hand om den. Det är absolut förbjudet att lämna gratistidningar, reklam eller annan post i entré och trapphus.